Rețete Dietă

Chiftelute umplute cu ou – Reteta de tinut minte pentru Pasti

Ingrediente:

200 g carne tocata de porc
200 g carne tocata de vita
2-3 catei de usturoi
chimion, sare, piper alb si negru, paprika
½ felie de paine
24 felii subtiri de bacon
6 oua fierte (tari) sau 12 oua fierte de prepelita

Mod de preparare:

Carnea si condimentele se framanta bine de tot cu painea inmuiata in apa si usturoiul zdrobit. Cele 6 oua fierte se taie in jumatate pe la circumferinta (nu pe lung). Modelare chiftele la cuptor umplute cu ou: Se pune baconul in forma, cate 2 felii, in forma de cruce. Feliile trebuie sa fie lungi, sa atarne pe marginile formelor pentru ca ulterior sa poata acoperi buletele. Se pune o parte din pasta de carne si desupra acesteia se aseaza jumatatile de ou, cu sectiunea in jos. Se acopera cu restul de pasta de carne si se invelesc cu bacon, ridicand capetele fasiilor.

Buletele trebuie sa fie „infasate” bine. Coacere chiftele la cuptor umplute cu ou: Aceste chiftele umplute cu ou se dau la cuptorul incins la 180 C (mediu la cele cu gaz). Se coc 30-40 de minute, pana sunt rumene. Ca si precautie, ca sa nu se scurga grasime in cuptor, se aseaza forma de briose pe o alta tava, mai mare.

SERVIRE:
Rezultatul: Chiftele umplute cu ou – o alternativa la clasicele chiftele, consistente si satioase, care pot face senzatie pe orice masa de sarbatoare dar si de zi cu zi. Sunt foarte gustoase si reci si pot fi puse „la pachet” la scoala, la serviciu sau in excursii.

Loading...