Chec marmorat (chec zebră) – Pentru această rețetă delicioasă de chec, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
250 g făină
1 pachețel de praf de copt
100 ml ulei
50 g cacao
150 g zahăr
sare
4 ouă
coajă de lămâie
o fiolă esență de rom
Mod de preparare:
1. Într-un bol, batem albușurile cu ajutorul unui mixer. Adăugăm sarea, zahărul și amestecăm bine.
2. Într-un bol separat, batem gălbenușurile. Treptat, adăugăm uleiul, coaja de lămâie și esența de rom. Amestecăm bine iar la final adăugăm albușurile bătute spumă. Amestecăm totul până la omogenizare.
3. Treptat, adăugăm făina amestecată cu praful de copt. În jumătate din cantitatea de aluat, adăugăm pudra de cacao și amestecăm bine.
4. Într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. turnăm cele două nuanțe de aluat, în felul următor: peste prima lingură din compoziția cu cacao, se pune o lingură din compoziția simplă, apoi iar o lingură din compoziția cu cacao.
Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute. La final, decorăm cu zahăr pudră.
Să îl savurați cu drag!
Poftă bună!
Încearcă și… Cel mai simplu și gustos chec aperitiv
Pentru această rețetă simplă și gustoasă de chec aperitiv, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
5 ouă
5 linguri smântână
5 linguri făină
300 g șuncă
2-3 ardei grași
1 gogoșar
condimente
Mod de preparare:
1. Într-un vas, turnăm smântâna. Adăugăm ouăle, făina și amestecăm totul foarte bine. Adăugăm șunca tăiată cubulețe.
2. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem ardeii grași cubulețe. Procedăm la fel și cu gogoșarul. Adăugăm legumele în compoziția pregătită anterior și amestecăm foarte bine. Condimentăm după bunul plac.
3. Turnăm compoziția într-o tavă de chec tapetată și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 45 de minute. Așteptăm puțin să se răcească, apoi servim. Nouă ne place și rece…
Să îl savurați cu poftă! Poftă mare!