Rețetă rapidă, economică și gustoasă – Cartofi cu unt și usturoi – Direct din cuptor, pe placul tuturor – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
2 kg cartofi
200 g unt
4 linguri smântână
140 g cașcaval
8 căței de usturoi
sare
pătrunjel
Mod de preparare:
1. Pentru început, spălăm și curățăm cartofii. Pe urmă, îi punem la fiert într-un vas cu apă.
2. Cașcavalul îl dăm prin răzătoare, iar pătrunjelul îl tăiem mărunt.
3. Într-un bol, adăugăm untul moale și îl batem cu ajutorul unui mixer. Adăugăm usturoiul zdrobit, pătrunjelul și cașcavalul. Amestecăm foarte bine până la omogenizare.
Adăugăm smântâna și amestecăm până obținem un sos fin. La final, condimentăm cu sare și piper.
4. După ce s-au răcit, tăiem cartofii în două și îi așezăm într-o tavă de copt tapetată cu ulei. Pe deasupra, adăugăm sosul pregătit anterior. Coacem la temperatura de 220 de grade, timp de 15-20 de minute.
Să îi savurați cu drag – Poftă bună!