Rețete Dietă

Biscuiți delicioși cu cremă de smântână și mascarpone – Un deliciu ușor de făcut

Ingrediente:

2 ouă
30 g zahăr
4 g zahăr vanilat
80 g mascarpone
2 linguri zahăr pudră
40 g făină
20 g amidon
1 lingură gem de caise
30 ml smântână
Mod de preparare:

1. Amestecăm făina cu amidonul. Separăm albușurile de gălbenușuri și batem albușurile spumă, cu ajutorul unui mixer.

2. Amestecăm timp de 1 minut gălbenușurile cu zahăr și zahăr vanilat, folosind un tel. Cu grijă, adăugăm spuma de albușuri și amestecăm, de jos în sus. Adăugăm făina cu amidonul și frământăm aluatul folosind o spatulă.

3. Turnăm jumătate din cantitatea de aluat într-o pungă de patiserie. Acoperim o tavă cu hârtie de copt. Formăm biscuiții în formă de cerculețe cu diametrul de 5 cm. Din această cantitate de aluat, formăm 15 biscuiți.

4. Coacem biscuiții în cuptor, timp de 10-15 minute, până se rumenesc. Procedăm la fel cu aluatul rămas. În final, trebuie să obținem 30 de biscuiți.

5. Tapetăm 15 biscuiții cu gemul fierbinte. Batem smântâna cu mascarpone și 2 linguri de zahăr pudră, timp de 2 minute.

6. Umplem o pungă de patiserie cu crema obținută și tapetăm biscuiții rămași. La final, unim cele 2 jumătăți de biscuițe și formăm sandwitch-uri.

Să îi savurați cu plăcere!