Rețete Dietă

Ardei grași marinați (pentru iarnă)!

Astăzi vă propunem rețeta de marinare a ardeilor grași. Se prepară foarte ușor. După ce o veți testa, suntem siguri că o veți include în lista conservelor anuale obligatorii. Ardeii grași marinați sunt foarte gustoși — un adevărat deliciu! Pe lângă aceasta, rețeta respectivă are un mare avantaj: ca să o pregătiți, puteți să folosiți chiar și ardeii, care au început să se strice, deoarece ei nu se folosesc întregi: pur și simplu îndepărtați porțiunile alterate și folosiți bucățile bune.

INGREDIENTE:

-3 kg de ardei grași (preferabil, cărnoși);

-600 ml de decoct de ardei (sau apă);

-300 g de zahăr;

-90 g de sare neiodată (3 linguri cu vârf);

-150 ml de ulei (fără miros);

-100 g de usturoi;

-300 ml de oțet 9%.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați și curățați ardeii de codițe și semințe (ardeii se cântăresc după ce sunt curățați). Tăiați fiecare ardei în 4-6 fâșii groase și longitudinale (în funcție de dimensiune).

2.Curățați usturoiul. Ca să simplificați acest proces, tăiați cu cuțitul mustățile și vârful căpățânii, astfel încât să secționați parțial toții cățeii. Apoi separați-i și puneți-i într-un bol adânc. Acoperiți-i cu apă rece și lăsați-i să se înmoaie pe parcursul a 15 minute, după care curățați-i cu ajutorul cuțitului. Astfel ei se curăță ușor și coaja lor nu se lipește de degete.

3.Dacă sunt mari, tăiați cățeii de usturoi în feliuțe.

4.Adăugați ardeii tăiați într-o cratiță cu apă clocotindă și lăsați-i să se opărească timp de 3-4 minute. Apoi scoateți-i cu spumiera din apă și transferați-i într-un vas emailat.

5.Adăugați 600 ml de decoct (apa, în care s-au opărit ardeii), sarea, zahărul, uleiul și usturoiul. Amestecați.

6.Puneți vasul pe foc și fierbeți ardeii pe parcursul a 6 minute din momentul clocotirii marinadei, amestecând periodic, cu mare grijă. Cu 1 minut înainte de a-i lua de pe foc adăugați oțetul. Amestecați, așteptați până când compoziția va da în clocot, după care luați-o de pe foc.

Este foarte important să nu răsfierbeți ardeii! Orientați-vă după consistența lor: ei trebuie să devină moi și maleabili, dar să-și păstreze forma!

7.Transferați îndată ardeii fierbinți în borcane sterilizate, închizându-le ermetic cu capace sterilizate.

8.Întoarceți conservele cu capacele în jos și înveliți-le cu o pătură călduroasă până se vor răci complet.

9.Transferați-le la locul de păstrare.

Din ingredientele indicate mai sus noi am obținut 3 borcane de 1 litru și 3 borcane de 500 ml de ardei marinați.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!