Nu contează numai frumusețea, ci și sănătatea – așa că iată câteva alimente sănătoase care te vor ajuta să scapi de grăsimea de pe burtă și pe care ar trebui să le incluzi în dietă:
1. Cafeaua verde
Boabele verzi de cafea conțin acid clorogenic, care reduce absorbția zahărului în tractul gastrointestinal, arzând astfel grăsimile acumulate. Mai mult decât atât, acest acid stimulează activitatea metabolică a ficatului, făcându-l să ardă mai mult grăsime. Poți să bei o ceașcă de cafea verde dimineața pe stomacul gol și vei observa în curând schimbări pozitive.
2. Mere
Merele sunt bogate în vitamine și antioxidanți, deci sunt ideali pentru a arde grăsimea abdominală. Pentru a obține rezultate notabile, mănâncă cel puțin 3 mere pe zi. Poți dubla efectul magic dacă mănânci un măr sau fulgi de ovăz cu felii de mere pe stomacul gol.
3. Quinoa
Quinoa este un aliment bogat în fibre, cu conținut scăzut de calorii, care controlează pofta de mâncare și accelerează arderea grăsimilor în același timp. Conține proteine, antioxidanți și alți nutrienți, cum ar fi fierul, zincul, seleniul și vitamina E. Este un substitut excelent pentru orez și merge perfect cu carnea sau legumele.
4. Banane
Bananele sunt o sursă excelentă de potasiu, calciu, magneziu și vitamine. O banană pe zi te poate ajuta să câștigi lupta împotriva pierderii în greutate. Poți să mănânci o banană ori de câte ori simți că ți-e foame între mese. În plus, există o mulțime de deserturi sănătoase din banane pe care le poți încerca.
5. Citricele
Este binecunoscut faptul că fructele citrice sunt bogate în vitamina C, care scade nivelul de insulină și face organismul să-și digere grăsimile mai repede. Consumă portocale, grapefruit și suc de lămâie între mese.
6. Fructe de mare
Dacă sunteți destul de norocoși să locuiți lângă mare, trebuie să profitați. Fructe de mare proaspete de înaltă calitate conțin grăsimi monosaturate care te ajută să eviți acumularea de grăsimi suplimentare. În plus, fructele de mare sunt o sursă excelentă de acizi grași omega-3.
7. Pepenele galben și cel roșu
Ambele sortimente sunt bogate în apă și potasiu, ceea ce ajută la evitarea umflării.
8. Nuci și migdale
Acestea au o concentrație mare de omega-3 și proteine. Mai mult, migdalele ajută la controlul nivelului de zahăr din organism și la activarea metabolismului. Adăugă niște fructe cu coajă lemnoasă în salate sau mănâncă-le ori de câte ori ți-e foame în timpul zilei.
9. Avocado
Mulți iubesc acest fruct exotic nu numai pentru că este delicios, ci și pentru că în el se găseșteacid oleic, care reduce ca prin magie senzația de foame. În plus, conține fibre și grăsimi mononesaturate, ajutând la prevenirea în greutate.Dacă este posibil, mâcați unul în fiecare zi.