Rețete Dietă

12 creme delicioase pentru prăjituri de casă – Rețete pentru mofturoși și gurmanzi

1. Cremă de portocale

Ingrediente

1 plic de vanilie
20 g făină
500 ml lapte
80 g zahăr
120 g unt
copajă de portocale

[rssposition position="1585382889" template="lista"]

Cum se prepară?

Amestecăm vanilia cu făina. Adăugăm laptele și zahărul și amestecăm foarte bine.
Punem amestecul pe foc mic și amestecăm până obținem o cremă densă.
Dupa ce s-a racit, adăugăm coaja de portocale și untul topit.

2. Cremă albă de ciocolată

Ingrediente

100 g ciocolată albă
4 gălbenușuri de ou
230 ml lapte
50 g zahăr
80 ml cremă de brânză

Cum se prepară?

Dăm ciocolata prin răzătoarea mică.
Într-un bol separat, amestecăm gălbenușurile cu zahăr.
Încălzim laptele la foc mic. Adăugăm crema de brânză și aducem amestecul la punctul de fierbere.
Adăugăm treptat compoziția de ou, amestecând energic 5 minute la foc mic. În final trebuie să obținem o cremă densă.
Turnăm amestecul peste ciocolată și amestecăm.

3. Cremă după rețeta bunicii

Ingrediente

5 ouă
250 ml lapte
100 g zahăr
vanilie
100 g făină
200 g unt
Cum se prepară?

Într-un bol, amestecăm făina cu zahărul. Batem ouăle cu ajutorul unui mixer și le adăugăm în compoziție împreună cu vanilia.
Adăugăm laptele fiert și amestecăm.
Se pune amestecul în cuptorul cu microunde timp de 7-10 minute.
După ce s-a răcit, adăugăm untul bătut și amestecăm.

4. Cremă universală

Ingrediente

2 ouă
200 g zahăr
500 ml lapte
150 g făină
Cum se prepară?

Amestecăm ouăle cu făină.
Într-un vas, adăugăm 500 ml de lapte și 200 de grame de zahăr. Punem amestecul la fiert, pe foc mic.
Adăugăm amestecul de ou și făină. Mixăm energic până la primul clocot.
Când a început sa fiarbă, luam vasul de pe foc și mai amestecăm câteva minute până când obținem o cremă densă…

5. Cremă cu fructe de pădure

Ingrediente

100 g fructe de pădure
50 g zahăr
400 ml lapte
4 gălbenușuri
esență de vanilie
Cum se prepară?

Punem la fiert laptele, amestecat cu esența de vanilie.
Batem gălbenușurile cu ajutorul unui mixer și le amestecăm cu zahăr.
Adăugăm laptele fierbinte și amestecăm foarte bine.
Turnăm amestecul obținut într-un vas separat și punem la foc mic amestecând încontinuu, până când obținem o cremă densă.
Dupa ce s-a răcit, adăugăm ciocolata topită.

6. Cremă de cafea

Ingrediente

200 ml cafea
100 g zahăr
100 ml frișcă
2 gălbenușuri
100 g făină
50 g unt
Cum se prepară?

Topim zahărul într-un vas și îl amestecăm cu puțină apă fierbinte. Adăugăm cafeaua și amestecăm.
Batem gălbenușurile cu făina, adăugăm frișca si amestecăm bine.
Adăugăm amestecul de cafea și punem compoziția obținută pe foc mic, amestecând încontinuu, până când obținem o cremă densă.

7. Cremă britanică

Ingrediente

1 l lapte
500 g zahăr pudră
1 plic de vanilie
16 gălbenușuri
Cum se prepară?

Batem gălbenușurile cu zahăr.
Într-un vas, adăugăm laptele, vanlia și amestecul de ou.
Punem compoziția pe foc mic și amestecăm energic până când crema își schimbă consitența.

8. Cremă tare

Ingrediente

400 ml lapte
150 g zahăr pudră
1 lingură amidon
3 gălbenușuri
vanilie
Cum se prepară?

Batem gălbenușurile cu zahăr.
Adăugăm laptele (păstrăm câteva linguri) și amestecăm bine.
Punem amestecul pe foc mic. Într-un vas separat, amestecăm amidonul cu câteva linguri de lapte.
Când a început să fiarbă, adăugăm amidonul în compoziție și amestecăm energic până când crema devine densă.
La final, adăugăm vanilia.

9. Cremă cristalină

Ingrediente

150 g unt
150 g zahăr
vanilie
1 lingură de coniac
3 ouă
Cum se prepară?

Topim zahărul pe baie de aburi.
Batem ouăle și le amestecăm cu zahărul topit.
Adăugăm untul moale, vanilia și coniacul. Amestecăm foarte bine. Pentru culoare, puteți adăugați o linguriță de cacao…

10.Cremă de lămâie

Ingrediente

100 g unt
150 g zahăr
3 lămâi
2 ouă
Cum se prepară?

Batem ouăle cu zahăr.
Dăm lămâile prin răzătoare. Coaja obținută o adăugăm în compoziție.
Adăugăm untul și amestecăm.
Punem compoziția pe foc mic și lăsăm până când obținem o cremă densă.

11. Cremă de alune

Ingrediente

1 plic de vanilie
120 g zahăr
100 ml lapte
4 gălbenușuri
150 g alune
120 g unt
Cum se prepară?

Într-un vas, amestecăm zahărul, gălbenușurile, vanilia și laptele.
Punem amestecul la fiert și așteptăm să își schimbe consistența…
După ce s-a răcit, adăugăm untul moale și alunele.

12. Cremă de cafea cu lapte

Ingrediente

1 l de lapte
300 g zahăr
50 g boabe de cafea măcinate
10 gălbenușuri
130 g făină
30 g unt
Cum se prepară?

Fierbem cafeaua împreună cu un pahar de lapte, 10 minute la foc mic.
Amestecăm făina, zahărul și gălbenușurile.
Punem amestecul de ou pe foc mic și, treptat, adăugăm compoziția de cafea, amestecând încontinuu.
Când crema a devenit mai densă, luăm amestecul de pe foc și adăugăm untul. Amestecăm totul foarte bine.

Loading...

Parteneri:

[rssposition position="1585382895" template="doua-coloane"]